Aanbevolen

Werkzaamheid platinumgebaseerde therapie bij gevorderde prostaatkanker met en zonder DNA-reparatiegenaberraties

Dr. Sabine Schmid analyseerde samen met haar collega’s van het Princess Margaret Cancer Centre in Toronto (Canada) de gegevens van… Lees verder »

Een kleine primaire tumor duidt niet altijd op een betere prognose. Uit een nieuwe studie gepubliceerd in The Oncologist blijkt… Lees verder »

Actueel

Veel geneesmiddelen die in klinische trials worden opgenomen slagen niet. De reden hiervan is dat er vaak onvoldoende bekend is… Lees verder »

Een nieuw ontworpen, handzaam apparaat maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze een kankerbiomarker te meten. Dit opent deuren voor… Lees verder »

Congresdossier

Na decennia van controverse rond de rol van postoperatieve radiotherapie (PORT) bij compleet gereseceerd niet-kleincellig longcarcinoom (‘non-small cell lung cancer’,… Lees verder »

Ipilimumab is goedgekeurd voor hoogrisico gereseceerd stadium IIIA-C melanoom, gebaseerd op de significante betere recidiefvrije overleving (‘recurrence-free survival’, RFS) en… Lees verder »

Farma Nieuws

Verdubbelde ziektevrije overleving met osimertinib bij niet-kleincellig longcarcinoom

Gebaseerd op de uitkomsten van de ADAURA-studie, is osimertinib door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van volwassen patiënten in… Lees verder »

Verlengde overleving met axitinib bij gemetasteerde hoofd- en nekcarcinoom

Bij gemetastaseerde of recidiverende plaveiselcelcarcinoom aan het hoofd of de nek zijn er momenteel gelimiteerde behandelopties. In een onderzoek door… Lees verder »

Eerdere nummers

Agenda

september, 2021

Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X