Home » Tijdschriftartikelen » proefschriftbespreking » Naar het verbeteren van kwaliteit van leven bij glioompatiënten en hun mantelzorgers

Naar het verbeteren van kwaliteit van leven bij glioompatiënten en hun mantelzorgers

Door:
dr. F.W. Boele
dr. F.W. Boele

visiting research scholar (Niels Stensen Fellowship), University of Pittsburgh, School of Nursing

Meer informatie en artikelen van deze auteur

Samenvatting

Gliomen zijn de meest voorkomende primaire maligne hersentumoren. Patiënten en hun naasten krijgen niet alleen te maken met de diagnose en behandeling van kanker, maar de ziektespecifieke neurologische en cognitieve symptomen kunnen eveneens diep ingrijpen op hun dagelijks leven. Op 11 mei 2015 promoveerde mw. F.W. Boele aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In haar proefschrift worden verschillende studies beschreven die zich richten op symptoombestrijding en het verbeteren van kwaliteit van leven bij glioompatiënten en hun naasten. Promotores waren prof. dr. J.J. Heimans en prof. dr. I.M. Verdonck-de Leeuw. Dr. M. Klein en dr. J.C. Reijneveld waren copromotoren. (NED TIJDSCHR ONCOL 2015;12:327–9)
Om het volledige artikel te kunnen lezen, heeft u de volgende mogelijkheden:


* (dit is alleen mogelijk voor Medisch Specialisten en artsen in opleiding tot medisch specialist met BIG nr. met voorschrijfbevoegdheid werkzaam binnen de oncologie in Nederland)

Koop nu voor €1,80 Inclusief 21% BTW
Deze PDF is eigendom van NTvO uitgegeven door Ariez B.V. en mag niet elders worden gepubliceerd of gebruikt.
Ontvang ook onze nieuwsbrief per mail: Inschrijven
© 2020 NTVO
X